De iconische Amerikaanse sportwagen Mustang viert dit jaar zijn 60e verjaardag. De Mustang is een auto die bij een heel breed publiek tot de verbeelding spreekt. Als je de naam Mustang laat vallen dan zijn er in een gezelschap altijd wel enkele oogjes die gaan twinkelen. Ikzelf heb ook een boontje voor de Mustang, zeker sinds ik de Route 66 twee keer in een Mustang heb afgereden.

En nu is die Mustang dus 60 geworden, en dat wordt gevierd in ons nationaal automuseum Autoworld, in het Jubelpark te Brussel. Die expo loopt nog tot eind juni.

Dé Mustang goeroe is Adelbert Engler, wiens leven al jaren wordt bepaald door alles wat van ver of van dichtbij met Ford Mustang te maken heeft. Adelbert runt succesvol de Mustang Garage in het Limburgse Heusden-Zolder. Elk jaar organiseert hij daar Mustang Fever, een beetje het Rock Werchter van de autowereld, waar dan om en bij de 1.000 Mustangs op afkomen, en tienduizenden bezoekers genieten van alles over en rond Mustangs. Adelbert Engler is deze keer te gast in mijn podcast ‘Guy’s Garage’, die je via deze link kunt beluisteren. Veel plezier!

Beluister de podcast van Guy De Pré! Hij is autoliefhebber en sinds 1988 autojournalist